Varietats

[av_textblock size=” font_color=” color=”]

POMES

[/av_textblock]

[av_tab_container position=’top_tab’ boxed=’border_tabs’ initial=’1′]
[av_tab title=’Boukeye’ icon_select=’no’ icon=’ue800′ font=’entypo-fontello’]

BoukeyeBoukeye

És una gala amb una excel·lent coloració, poc estriada i amb un bon calibre. En la campanya del 2016, serà la primera collita que farem i les dates previstes de recol·lecció són del 5 al 15 d’agost.
[/av_tab]
[av_tab title=’Gala Venus’ icon_select=’no’ icon=’ue800′ font=’entypo-fontello’]

GalaVenusGala Venus

Aquesta varietat, tot i que en tenim poca quantitat (400 arbres), també és una poma amb una excel.lent coloració i fermesa, amb una forma lleugerament més allargada. Les dates previstes de recol.lecció són del 10 al 25 d’agost.
[/av_tab]
[av_tab title=’Golden Reinders’ icon_select=’no’ icon=’ue800′ font=’entypo-fontello’]

GoldenReindersGolden Reinders

És un clon de Golden amb la pell molt fina, sense ronya i les lenticel·les poc marcades. És la Golden més primerenca i es comença a collir la primera setmana de setembre.
[/av_tab]
[av_tab title=’Golden Crielart’ icon_select=’no’ icon=’ue800′ font=’entypo-fontello’]

GoldenCrielartGolden Crielart

Com la Reinders, també és una Golden de pell fina i amb un calibre molt bo. Té un bon equilibri entre sucres i acidesa, i és molt sucosa. La seva recol.lecció és sobre el 7 de setembre.
[/av_tab]
[av_tab title=’Golden Smoothee’ icon_select=’no’ icon=’ue800′ font=’entypo-fontello’]

GoldenSmootheeGolden Smoothee

És un dels primers clons que van sortir per millorar la ronya de la Golden i en guarda quasi totes les característiques gustatives i organolèptiques. La recol·lecció de la varietat sol ser entre el 10 i el 25 de setembre.
[/av_tab]
[av_tab title=’Story Inored’ icon_select=’no’ icon=’ue800′ font=’entypo-fontello’]

StoryInoredStory Inored

No és una vermella, és una bicolor molt colorejada. Presenta resistència natural als fongs perquè té una pell molt gruixuda. El calibre de la varietat no sol ser gran i es dolça i crocant encara que no destaca per la seva sucositat. És una varietat de llançament recent i té bona qualitat gustativa. És una poma ja considerada tardana i se sol collir a començament d’octubre.
[/av_tab]
[av_tab title=’Granny Smith’ icon_select=’no’ icon=’ue800′ font=’entypo-fontello’]

GrannySmithGranny Smith

Varietat verda amb lenticel·les blanques molt marcades, de gust mes àcid. És una fruita amb moltes qualitats: sucosa, crocant, aromàtica i amb un bon contingut de sucres, apta per fer virgueries a la cuina (pastissos, amanida, al forn) i per si algú es vol fer sidra casolana.

No tenim pressa per collir-la perquè és una fruita que no perd qualitats a l’arbre fins ven entrada la tardor. Es pot començar a collir a partir de la primera setmana d’octubre.
[/av_tab]
[av_tab title=’Fuji Nagafu 6′ icon_select=’no’ icon=’ue800′ font=’entypo-fontello’]

FujiNagafu6Fuji Nagafu 6

És el primer clon de fuji que vam plantar l’any 1994 i encara que la seva coloració s’ha vist clarament superada per altres més recents, pel que fa a la resta de qualitats crec que és la millor fuji que tenim. No cal dir que per molta gent i per mi també, és la millor poma que fem.

A casa nostra, és dolça, crocant i sucosa. Es també la varietat més difícil de produir.

La seva recol·lecció sol ser a partir del 12 d’octubre i es va collint també amb diferents passades per obtenir el millor color i maduresa.
[/av_tab]
[av_tab title=’Fuji Kiku 8′ icon_select=’no’ icon=’ue800′ font=’entypo-fontello’]

FujiKiku8Fuji Kiku 8

Com la poma anterior, és un clon més nou de fuji, de coloració més estriada i calibre molt gran. Per la resta, s’assembla molt en tot. També es cull a partir del 12 d’octubre.
[/av_tab]
[av_tab title=’Fuji Zen Aztec’ icon_select=’no’ icon=’ue800′ font=’entypo-fontello’]

Fuji Zen Aztec

Aquesta varietat, és la darrera que hem plantat durant l’hivern del 2015. Haurem d’esperar per valorar la qualitat dels seus fruits.
[/av_tab]
[/av_tab_container]

[av_hr class=’default’ height=’50’ shadow=’no-shadow’ position=’center’ custom_border=’av-border-thin’ custom_width=’50px’ custom_border_color=” custom_margin_top=’30px’ custom_margin_bottom=’30px’ icon_select=’yes’ custom_icon_color=” icon=’ue808′]

[av_textblock size=” font_color=” color=”]

PERES

[/av_textblock]

[av_tab_container position=’top_tab’ boxed=’border_tabs’ initial=’1′]
[av_tab title=’Williams’ icon_select=’no’ icon=’ue800′ font=’entypo-fontello’]

WilliamsWilliams

És la primera pera que collim a casa. De coloració verda que va tornant-se groga quan madura, és una varietat dolça i sucosa amb una carn fina i una pell gruixuda resistent als fongs. És la varietat que millor es comporta per posar en almívar. A casa, la collita sol venir la primera setmana d’agost.
[/av_tab]
[av_tab title=’Conference’ icon_select=’no’ icon=’ue800′ font=’entypo-fontello’]

ConferenceConference

La més coneguda de les peres, varietat amb pell de camuflatge per les nombroses taques de ronya, és molt dolça tot i que a diferència de la majoria de les varietats de pera, cal que passi per un període de fred per transformar els midons i aconseguir un gust excel.lent.

Aquesta és una varietat que no es pot menjar madura del camp, cal posar-la en fred i després esperar uns dies a temperatura ambient perquè maduri correctament.

La collita la solem començar sobre el 15 d’agost i ja sabeu, és la pera de la paciència… a esperar que maduri!
[/av_tab]
[av_tab title=’Comice’ icon_select=’no’ icon=’ue800′ font=’entypo-fontello’]

ComiceComice

Pera rodona de forma similar al codony. És la pera que haureu vist amb el mànec lacrat en vermell. Té molt bona qualitat gustativa dolça i sucosa i també deixa al paladar un lleuger toc aspre que recorda al codony.
[/av_tab]
[av_tab title=’Abate Fetel’ icon_select=’no’ icon=’ue800′ font=’entypo-fontello’]

AbateFetelAbate Fetel

Varietat poc coneguda aquí, tot i que a Itàlia és la reina de les peres. De llarga entrada en producció (cinc anys) és una varietat difícil de produir. Aquestes peres recorden a la forma de la conference però tenen un calibre molt més gran. És una de les millors peres pel que fa a qualitat gustativa: crocant, dolça, sucosa i molt equilibrada.

La solem recollir a partir del 25 d’agost
[/av_tab]
[av_tab title=’Alexandrina’ icon_select=’no’ icon=’ue800′ font=’entypo-fontello’]

AlexandrinaAlexandrina

També anomenada condesa, és una pera productiva i de pell fina amb la part de la flor una mica irregular. Com la Williams, és una pera de color verd que va passant a groc amb la maduració, té bones qualitats per conservar en almívar perquè també es dolça i de polpa fina. Es cull la primera setmana de setembre.

Williams, és una pera de color verd que va passant a groc amb la maduració, té bones qualitats per conservar en almívar perquè també es dolça i de polpa fina.

Es cull la primera setmana de setembre.
[/av_tab]
[/av_tab_container]